Aku Seorang Perantau: Misi Kuruskan Badan Bermula Esok!


Saturday, 12 August 2017

Misi Kuruskan Badan Bermula Esok!


Assalamualaikum 안녕하세요!


So,apa pulak pasal entry kali ni?Tadi terdetik dalam hati kira-kira jam 0850 waktu tempatan(bapak ah macam pembaca berita).Terdetik nak kuruskan badan.Berat bersih Iffat sekarang 94.5 KG  terSangat berat ye.So,dah terdetik nak kuruskan badan kita buat satu Challenge.Challenge dia adalah kurangkan pengambilan makanan yang common.Maksudnya kalau nasi selalu tambah tiga kali tu,kurangkan menjadi sekali.So,esok lah bermulanya hari untuk menyahut cabaran tersebut.Bukan apa,sekadar menjadi pembakar semangat.Bila tengok member-member yang ada six-pack takkan tak terdetik langsung kot nak kurus.

Mestilah ada!Cuma masalahnya adalah malas sahaja.
Malas ni orang cakap memang tak ada penyakit ah!Senang cerita penyakit berbahaya la katakan lagi bahaya dari bisa ular tau!Iffat dulu pernah la jugak install apps macam-macam 30 Days Fitness la apa la,tapi?Semua tu kelaut.Untuk first memang la ada semangat tu tapi bila dah start second and so on,penyakit malas tu datang balik.Dulu iffat kurus, start form three iffat gemuk balik sebab iffat stress dengan result PT3 and what's the solution?!Of Course,MAKANAN!Waktu tu kalau nak imbaukan balik boleh bayangkan tak?Daripada 60 kg naik ke 86 kg.Perubahan yang sangat drastik di situ.

Ada ja orang cakap iffat gemuk.Kira macam tak mungkin terlepas dengan kutukan orang la.Jadi ni mungkin bagi iffat adalah satu inisiatif untuk kuruskan badan and i hope so.Iffat dulu rajin la jugak tengok The Biggest Looser kat channel DIVA 702 dan melalui show tu lah iffat ada effort nak kuruskan badan.Sekarang dah tak ada dah show tu.Sepatutnya show macam tu la perlu dibanyakkan sebab dalam banyak-banyak negara,Malaysia antara rakyat yang menghidap obesiti paling ramai.

So,Ready for tomorrow? Yes! Totally Ready.
Tunggu saya untuk kurus ye!

Assalamualaikum.
Komen
0 Komen

No comments:

Post a Comment