Aku Seorang Perantau: March 2017


Sunday, 26 March 2017

DEXTEROUS TRAVELLOG #1 : GUNUNG JERAI,BATU HAMPAR



Assalamualaikum to all my readers!!!

Alhamdulillah,trip dexterous pada kali ini bergerak ke Gunung Jerai pada 23/3/2017.

Tak tau nak describe macam mana sebab nak bagi entri kali ini panjang lebar.

Okay,Start from First.

Kami semua jumpa di Stesen KTMB GURUN sebab nak tunggu Ammar,Aswad,Aiman,Matdan,Irfan dengan Caun sebab depa naik komuter.Pastu terserempak ngan Ustaz Asril.
Semua sampai dalam pukul 9:00 pagi.Then, kami pun bergerak ke Gunung Jerai.

Sampai kat bawah kami pun start mendaki.For the first kilometer,aku dah semput dah.Pastu hasut yang lain untuk ambik motor kat bawah.Aku drrive kereta naik ke atas.
Agak mencabar dengan jalan tak berapa nak elok,curam dengan selekoh yang sangat tajam.Tapi trip kali ini memberikan aku ujian yang aku mampu tempuhi
.First tu terpikir la jugak,betul ka aku ni boleh drive kereta naik atas??

Kami pun start naik kat atas pada pukul 10:00 pagi.

Wednesday, 1 March 2017

PERSEDIAAN MENGAHADAPI UJIAN JPJ KELAS D

Assalamualaikum to all my readers!!!

JPJ TEST MINGGU DEPAN???

Yup!! Its the time for me to prove that i also be able to take the driving license haha.(Just Kidding)

Haaa.. Esok Iffat ada QTI dan kena buat yang terbaik untuk layak ambik ujian JPJ.Iffat jealous tgk ramai kawan-kawan yang dah dapat lesen but me? Slow-slow dulu..

Kat sini Iffat nak share tentang gambar yang Iffat dapat untuk sesiapa yang nak ambik lesen kereta.




Yang untuk siapa-siapa yang ambik lesem kat I.D.I. Penang.Tapi kalau tak ambik kat situ pun bahan ni boleh dijadikan sebagai rujukan korang sebelum test JPJ nanti.

Sekian.