Aku Seorang Perantau: TAWARAN MATRIKULASI SESI 2017/2018


Sunday, 30 April 2017

TAWARAN MATRIKULASI SESI 2017/2018Assalamualaikum.

Alhamdulillah... Sebab dapat tawaran matrikulasi ni.Satu batch kasi reminder untuk buat semakan matrikulasi.First tu rasa takut jugak la sebab takut tak dapat tapi rezeki masing-masing akhirnya dapat jugak matrik ni.

Iffat mintak jurusan perakaunan dan dapat untuk PST iaitu program satu tahun.Dapat matrikulasi Kedah(KMK) kalau tak silap kat changlun.Tapi apapun kena terima dulu sebab hebahan upubtak keluar lagi.Iffat apply permohonan matrik ni sebab nak buat macam backup plan la katakan.
Macam cikgu Iffat cakap,Apply ja semua dulu,dapat ka tak dapat la lain cerita.Kira ok la kalau banyak mohon tapi ada jugak la yang dapat berbanding tak mohon apa-apa.

Program Matrik ni ada orang kata bagus dan ada orang kata tak.Mana-mana tempat belajar pun sama saja cuma nak dengan taknak ja.Ada ja orang berjaya masuk matrik dan ada orang yang gagal.

Macam mana boleh berjaya?
Sebab dia pulun betul-betul dan tak main-main masa dalam kolej tu.

Macam mana gagal?
Tak fokus,banyak main,banyak alasan dan sebagainya.

Sebenarnya banyak peluang yang kita boleh cari.Tak kisahlah melalui belajar dan sebagainya.Ada ja orang tak sambung belajar tapi rezeki dia melimpah-limpah.So,the moral of the story is kena usaha.Also reminders for myself,hidup ni kena sentiasa berusaha dan percaya pada rezeki yang diberikan oleh Allah S.W.T dan yang penting confident dengan pilihan yang dah ditetapkan atau yang telah dirancang.

Tapi tulah,rezeki masing-masing tapi yang penting kena usaha dulu baru tawakkal.
So, untuk sesiapa yang belum membuat semakan matrikulasi sesi 2017/2018 bolehla membuat semakan diSekian.

Komen
0 Komen

No comments:

Post a Comment