Aku Seorang Perantau: Diploma Culinary Arts : Perjalanan Semester 2


Friday, 11 May 2018

Diploma Culinary Arts : Perjalanan Semester 2

Assalamualaikum.

Setelah sekian lama tak update blog ni, dan kini ingin meneruskan penulisan pada kali ini.Saya nak mintak maaf kepada semua pembaca especially nak tahu tentang kulinari ni.Baik tanpa lengahkan masa, saya akan teruskan.

Nak tulis ni rasa kekok pun sebab lama dah tak menulis.Baik untuk smeseter dua sesi Mac-Julai 2018 saya belajar subjek-subjek berikut:


Sepanjang semester dua ini kelas kitchen iaitu Basic Culinary Skills II dan juga Art Of Garde Manger.

Basic Culinary Skills II adalah subjek sambungan dari semester satu.Iffat akan kongsikan gambar sedikit apa yang kami telah belajar setakat ini.Garde Manger adalah subjek baharu.Definisi bagi Garde Manger adalah cool kitchen.





















Sekian sahaja perkongsian pada kali ini.

















1 comment: